HSP RUŽE TOMAŠIĆ

Od nove vlade tražimo javnu raspravu o EU!

08.12.2011 u 14:29

Bionic
Reading

Povodom sutrašnjeg potpisivanja Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji oglasio se HSP dr. Ante Starčević, ističući da, kao jedina parlamentarna stranka koja se kritički osvrće na ulazak u EU, želi ukazati na činjenicu da su europske integracije još uvijek velika nepoznanica u hrvatskoj javnosti. Od nove je vlade stoga zatraženo da hitno provede raspravu na tu temu, kao i očitovanje o najnovijoj krizi u EU i eurozoni te njihovom utjecaju na Hrvatsku

Dosadašnja vlast u Hrvatskoj predvođena HDZ-om svoju je nesposobnost rješavanja gospodarske krize i ostalih gorućih problema prikrivala navodnim uspjehom završetka pregovora s EU-om i tome je podredila cijelo svoje političko djelovanje, istaknuli su pravaši na čelu s Ružom Tomašić.

Tražeći od nove Vlade RH hitnu javnu raspravu o ulasku u EU, Tomašić upozorava da hrvatski građani moraju biti informirani o onome što ih čeka u budućnosti. 'Zadaća Vlade RH je da svakom dijelu društva jasno, transparentno i detaljno objasni prednosti i nedostatke ulaska u EU da bi referendum o ulasku bio što kvalitetniji i svrsishodniji. Jasno upoznavanje hrvatskih građana sa svim nedostacima Europske unije omogućit će onim skupinama hrvatskog društva, koje bi eventualnim ulaskom u EU najviše izgubile, da se na vrijeme preusmjere prema onim gospodarskim granama koje u EU mogu biti konkurentne i profitabilne', smatra Tomašić.

Također je istaknula da političke elite moraju biti svjesne da ulazak u EU nije stvar dnevnopolitičke prirode i ostvarivanja osobnih političkih ambicija u Bruxellesu i Strasbourgu, već da je riječ o sudbini Hrvatske i njenih građana za dugi niz godina.

Tomašić je zatražila od buduće Vlade RH da se očituje o najnovijoj krizi u EU i eurozoni te o utjecaju na Hrvatsku.