ukupno 84 zaraženih

Od koronavirusa preminula pacijentica iz Zagorja

28.04.2020 u 13:38

Bionic
Reading

Od posljedica zaraze virusom COVID-19 preminula još jedna osoba iz Zagorja, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije

Pacijentica je 25 dana bila na liječenju u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

'Riječ je o pacijentici rođenoj 1934. Ona je 22. travnja premještena na respirator u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu gdje je i preminula. Pacijentica je imala komplikacije, komorbiditete', rekao je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina.

Načelnik Stožera Anđelko Ferek-Jambrek dodao je da je u protekla 24 sata stiglo 35 nalaza, od kojih ni jedan nije pozitivan

'U istom razdoblju imamo i 16 osoba koje su ozdravile i ukupan broj ozdravljenih osoba dosad je 52. Dvije osobe su preminule, a trenutno su u županiji 84 aktivna slučaja, osobe pozitivne na COVID-19', rekao je Ferek-Jambrek.

Do sada je na području Krapinsko-zagorske županije uzeto 1.467 briseva, a čekaju se nalazi za još dva brisa, kazao je načelnik Stožera te dodao da u posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije, a sedam je osoba kršilo mjere vezane uz e-Propusnice.