OTOČANI OČAJNI

Od 1. lipnja cijene brodskog prijevoza lete u nebo

25.04.2013 u 15:13

Bionic
Reading

Predsjednik Otočnog sabora Denis Barić upozorio je danas na konferenciji za novinare u Zadru nazvanoj '5 do 12' kako brodari spremaju drastično poskupljenje prijevoza od 1. lipnja

Cijena prijevoza poskupjet će i do 173 posto, koliko će poskupjeti prijevoz na liniji Kaprije - Šibenik, a poskupljenje očekuje i otočane koji su dosad imali povlaštene karte, i to za 25 posto, javlja portal 057info. Za poskupljenje se doznalo kroz natječaj za brzobrodske linije, a na isti način je najavljeno i za trajektne veze.

Na liniji između Malog i Velog Iža očekuje se poskupljenje od 127 posto. Iz Zadra do Iža, kao i do Sali putna karta će stajati 40 kuna u jednom smjeru, do Silbe 50 kuna, a na liniji Pula - Zadar vožnja katamaranom iz Zadra do tog udaljenog otoka iznosit će 80 kuna.

Otočni sabor potvrdu ove informacije dobio je u Agenciji za obalni linijski pomorski promet. 'Na ovaj se način želi nadoknaditi manjak od 35 milijuna kuna za subvencije brodarima u državnom proračunu', pojasnio je Barić ukazujući kako će drastično poskupljenje dovesti do novog umrtvljenja života na otocima, koji će se 'pretvoriti u rezervate'.

'Sa sezonskim cijenama turistima je bio skuplji prijevoz negoli smještaj na otocima. Po tako drastičnom poskupljenju više ni otočani koji žive na kopnu i održavaju djedovinu neće imati mogućnosti odlaziti na otoke', istaknuo je Barić, pitajući se znaju li u Ministarstvu turizma za najnoviji udar na otočki turizam.