JOVANOVIĆ KARAMARKU

'Očito mu je teško čitati. Zato je valjda i studirao deset godina'

25.03.2014 u 19:00

Bionic
Reading

'U nedostatku argumenata aktualni čelnik HDZ-a svoju političku snagu gradi na strahu, dezinformacijama i neistinama, zloupotrebljavajući domoljublje u dnevno političke svrhe čime podcjenjuje građane Hrvatske, pa, uvjeren sam, i svoje birače i članove HDZ-a. On je politički brat blizanac jednog drugog Tomislava – Nikolića', oštra je reakcija ministra Željka Jovanovića, i to na izjavu šefa HDZ-a Karamarka nakon što mu je Jovanović poslao udžbenike povijesti

'Boreći se za istinu i dokazujući da su naši udžbenici povijesti utemeljeni na činjenicama, do sada sam morao reagirati na izjave dvojice Tomislava: Nikolića i Karamarka. Činilo mi se najprimjerenijim da obojici pošaljem udžbenike kako bi se sami uvjerili što točno u njima piše, umjesto da govore napamet. Jedan paket udžbenika poslao sam i srpskom ministru znanosti prof. dr. Tomislavu Jovanoviću. On mi se na knjigama pristojno zahvalio i kao pravi znanstvenik uvažio načelo znanosti i znanstveno-istraživačkog rada te pohvalio naše udžbenike. S druge strane, Nikolić i Karamarko ostali su, pak, zarobljeni u svom neznanstvenom iskrivljivanju činjenica i manipulaciji javnosti, pri čemu se Karamarko pokazao najvećim negativcem budući da je, kako čujem, čak odbio preuzeti i barem prelistati udžbenike', ljuti se Jovanović na Facebooku.


'Domovinski rat u našim je udžbenicima prikazan na činjenicama koje su jasne, nedvosmislene i provjerljive. Jednako je tako provjerljiva i istina o pljački državnog proračuna, a to znači svih građana, jer se vrh HDZ-a služio državnim proračunom kao HDZ-ovim bankomatom za osobne i stranačke potrebe. To je čak dokazano i na sudu. Uzalud Karamarko bježi od istine. Istina je sustigla i njega i HDZ. Stoga je za njega i stranku koju vodi bolje da pročita udžbenike i ispriča se prvo javnosti koju zlonamjerno dezinformira, a zatim i nakladnicima i autorima udžbenika povijesti koje je svojim lažnim izjavama, bez i jednog argumenta, uvrijedio, pa čak i ponizio. Iskrivljivanje teza o recenziji udžbenika u Beogradu, samo je dodatni dokaz da ne razumije da se protiv laži uspješno može boriti samo istinom. Odbijanjem udžbenika, Tomislav Karamarko pokazuje prezir prema činjenicama. Očito mu je teško čitati, a i kad čita, ne razumije što pročita. Zato je valjda i studirao deset godina, kako tvrde izvori s Filozofskog fakulteta na jednom portalu. Zato, Tomislave, pročitaj udžbenike povijesti! Ipak si ti povjesničar', zaključuje.

Podsjetimo, nakon što je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović Tomislavu Karamarku uz paket važećih školskih udžbenika povijesti poslao pismo u kojem mu je poručio da je 'netočna i zlonamjerna' njegova tvrdnja da se u školama marginalizira Domovinski rat, HDZ-ovci su tijekom 24 sata odgovorili ministru spočitavajući mu da ne razumije potrebu za uvođenjem predmeta zvanog Domoljublje u osnovne i srednje škole.

'Ministar Jovanović u pismu upućenom gospodinu Karamarku po tko zna koji put javno demonstrira žalosnu činjenicu da uopće ne razumije sustav kojim 'upravlja'. Trijumfalno izjavljuje da je planom i programom za povijest predviđeno da se Domovinski rat 'radi najviše četiri nastavna sata' - a upravo u tome i jest najveći problem!!! Da je samo pročitao Nacionalni okvirni kurikulum, na kojem je surađivalo više od 500 znanstvenika, pročitao bi kako je utvrđena potreba da se u osnovne i srednje škole uvede DOMOLJUBLJE kao posebna nastavna tema unutar koje bi se obrađivao i Domovinski rat', poručuju pokroviteljski Jovanoviću iz HDZ-a.