sudar kod rijeke

Očevidac o nesreći na pruzi: 'Vlak je brzo prošao, a onda se sve srušilo'

11.12.2023 u 15:22

Bionic
Reading

Teretni vlak pun žita zabio se jutros na pruzi između Škrljeva i Meje u pružno vozilo za održavanje pruge HŽ Infrastrukture, pri čemu je teretni vlak velikim dijelom iskočio iz tračnica

'Najprije sam gore u daljini, visoko na zavoju, čuo da je dosta sirena trubilo. Vidio sam da je vlak prošao, mislio sam da je putnički jer putnički obično ide malo brže i to je jako brzo prošlo. I to je sve što sam mogao vidjeti. I onda sam vidio da je naglo došao prometnik, osoblje, da se to srušilo', ispričao je Vlado, očevidac nesreće, prenosi Dnevnik.hr.

O svemu su se oglasile i Hrvatske željeznice.

  • +16
Sudar vlakova između kolodvora Meja i Škrljevo kod Rijeke Izvor: Facebook / Autor: Sindikat prometnika vlakova Hrvatske

'U ponedjeljak 11. prosinca 2023. u 8:49 sati između kolodvora Meja i Škrljevo došlo je do sudara teretnog vlaka prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia i pružnog vozila TMD HŽ Infrastrukture. Prema prvim informacijama, ozlijeđenih osoba nema', stoji u priopćenju.

'Vlak RCC-a koji se kretao prema Rijeci iz nepoznatih se razloga nije zaustavio u kolodvoru Meja, što je bilo obavezno. Nakon što je prošao kroz kolodvor, na otvorenoj pruzi naletio je na pružno vozilo koje služi za održavanje željezničke infrastrukture. Promet između dvaju kolodvora je u prekidu, a putnike prevoze autobusi na relaciji Rijeka – Plase. Uzrok nesreće još uvijek nije poznat, a očevid je u tijeku', dodaje se.

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Radnici HŽ Infrastrukture koji su u tom trenutku radili dalje niz prugu, na vrijeme su upozoreni, pa su izbjegli nalet. Željeznički promet prema Rijeci je u prekidu.