VREMENSKA PROGNOZA

Oblaci i jaka bura, a prema kraju tjedna još će zahladiti

16.11.2017 u 07:35

Bionic
Reading

U unutrašnjosti oblačno, povremeno uz slabu kišu ili rosulju, uglavnom u prvom dijelu dana i to u istočnim i gorskim krajevima, u višem gorju moguća je slaba susnježica i snijeg, a ujutro mjestimice i mraz, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za četvrtak

Na Jadranu, osobito sjevernom, djelomice sunčano, a mjestimične kiše ili ponekog pljuska može biti u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, u prvom dijelu dana podno Velebita na udare i olujna.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na Jadranu od 12 do 17 stupnjeva Celzijevih.

  • +2
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

Za petak se najavljuje na kopnu oblačno, u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima povremeno uz slabu kišu, češću u drugom dijelu dana. U gorju navečer i u noći na subotu može biti susnježice i snijega. Na Jadranu pretežno ili djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 1 i 6, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna od 4 do 9, na Jadranu između 12 i 18 °C.

Bura kod Krčkog mosta Izvor: Pixsell / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX