nakon snažnog pritiska

Objavljeni uvjeti pod kojima vanjski korisnici mogu koristiti školske sportske dvorane

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 18.09.2020 13:53
  • Objavljeno 18.09.2020 u 13:53
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Nadležne institucije su donijele uvjete pod kojima vanjski korisnici mogu koristiti školske sportske dvorane u kojima se naglašava da se to može organizirati samo kad učenici nisu u školi i s vremenskim odmakom kako ne bi dolazilo do susretanja vanjskih korisnika s učenicima i djelatnicima škole.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo turizma i sporta u uputama kažu da vanjski korisnici u objekt ulaze kada nisu prisutni učenici i djelatnici škole te da se kontakt vanjskih korisnika s osobljem škole skraćuje na minimalno trajanje ako se ne može izbjeći, te se provodi uz dosljedno održavanje distance od dva metra i korištenje maske za sve osobe.

U školskim sportskim dvoranama ne može se organizirati trening na kojem bi zajedno trenirali učenici iz različitih razrednih odijela ili učenici zajedno s drugim osobama, dok su treninzi za seniore mogući. Kod treninga učenika, zajedno mogu trenirati učenici iz istog razrednog odjela, kaže se.

Prostor treba očistiti i dezinficirati sukladno uputama HZJZ-a prije i nakon što vanjski korisnici brave u prostoru. Troškove čišćenja i dezinfekcije prostora nakon korištenja dvorane snosi vanjski korisnik, odnosno prema dogovoru s osnivačem.

Prije korištenja školske sportske dvorane nužna je suglasnost lokalnih stožera Civilne zaštite i osnivača kako bi se osiguralo provođenje protuepidemijskih mjera i korištenje dvorana prema prioritetima u slučaju možebitnog nedovoljnog kapaciteta školskih sportskih dvorana pod navedenim uvjetima.

Osiguravanje dovoljnog vremena za ovakvu upotrebu školskih sportskih dvorana pogotovo u večernjim satima tijekom radnog dana ne smije narušiti poredbu protuepidemijskih mjera tijekom nastave u školi primjerice na način da se skrate odmori, da se ukine popodnevna smjena ili sa se ne organizira početak i završetak nastave za pojedine razredne odjele u različito vrijeme, ili da se dodatno skraćuje školski sat, zaključuje se.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!