OD NOVE GODINE

Obiteljski doktori i pedijatri morat će dežurati vikendima

20.12.2013 u 13:48

Bionic
Reading

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) odlučilo je da će obiteljski doktori i pedijatri provoditi posebno dežurstvo subotom od 15 do 20 sati, te nedjeljom, praznikom i blagdanom od 8 do 20 sati, priopćio je danas HZZO

Posebno dežurstvo ugovorit će se s privatnim zdravstvenim radnicima i zdravstvenim ustanovama na temelju njihovih ponuda i rasporeda, na što HZZO mora dati suglasnost. O lokacijama za posebno dežurstvo odlučit će liječnici koji su podnijeli ponudu za provođenje posebnog dežurstva i upravni odjeli županija nadležni za zdravstvo.

Također je odlučeno da će liječnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti tijekom 2014. moći sudjelovati u 'peer grupama', skupinama istovrsnih stručnjaka koje će se sastajati dogovorenom dinamikom i ravnopravno raspravljati o pitanjima s područja svojega rada.

U jednoj grupi moći će sudjelovati najmanje tri ravnopravna sudionika (poželjno pet - šest) koji će se sastajati jednom mjesečno i diskutirati o slučajevima iz svoje prakse s ciljem edukacije i poboljšanja procesa rada.

Udruživanje u 'peer grupe' novi je pokazatelj kvalitete rada u četiri djelatnosti primarne zdravstvene zaštite koje će HZZO dodatno plaćati, kaže se u priopćenju.

305802,305803,305793,305764