Oporbeni teatar apsurda

Obezglavljena komisija SDP-a danas odlučuje o žalbi suspendiranih pučista

04.09.2018 u 08:00

Bionic
Reading

Statutarna komisija SDP-a trebala bi u 18 sati u sjedištu stranke na Iblerovu trgu u Zagrebu održati sjednicu na kojoj bi trebala odgovoriti na žalbu četvorice suspendiranih članova Predsjedništva stranke Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića

Njima četvorici je, kao vođama pobune protiv predsjednika stranke, Glavni odbor SDP-a na 12-satnoj sjednici sredinom srpnja izrekao stegovnu mjeru privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih funkcija u SDP-u i članskih prava na dvije godine, na što su se oni žalili.

Međutim novu pomutnju u Bernardićevu SDP-u unio je jučer Hrvoje Nekić - član Statutarne komisije SDP-a podnio je neopozivu ostavku na funkciju dan uoči sjednice na kojoj se trebaju razmatrati žalbe četvorice suspendiranih članova stranačkog Predsjedništva.

'Od trenutka kada je sazvana sjednica Statutarne komisije, na kojoj bi se trebalo odlučivati o sudbini kolega koje je suspendirao Glavni odbor stranke, izložen sam kontinuiranim pritiscima pojedinih kolega iz stranačkog vodstva koji od mene traže, čak i zahtijevaju, da glasam za potvrđivanje tih suspenzija, što mi je potpuno neprihvatljivo', poručio je u ponedjeljak Hrvoje Nekić.

Nekić je član SDP-a od 2007., a u dosadašnjoj političkoj karijeri obnašao je razne dužnosti, od lokalnog nivoa pa do zastupnika u Hrvatskom saboru.

'Ne pada mi na pamet dopustiti da se netko sa mnom i mojim imenom poigra kako mu se hoće. Politika podjela stranke i pritisaka na članove tijela stranke da glasaju na ovaj ili onaj način mi je strana jer ne pripada SDP-u, već nekim drugim političkim opcijama protiv kojih sam se borio u čitavoj svojoj političkoj karijeri', ističe Nekić te dodaje kako je imajući navedeno u vidu, kao i činjenicu da je većini njegovih kolega u Statutarnoj komisiji ovakva 'politika pritisaka i političkih ucjena' postala normalna, a u njoj nema namjeru dalje sudjelovati, podnosi neopozivu ostavku na članstvo u njoj.

  • +51
Davor Bernardić Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić