'RIJEKA ZA SVE'

Obersnel predstavio koaliciju 'stabilnosti i sigurnosti'

07.05.2017 u 19:17

Bionic
Reading

Nositelj kandidacijske liste za Gradsko vijeće Rijeke koalicije "Rijeka za sve" i kandidat za još jedan gradonačelnički mandat Vojko Obersnel (SDP) u nedjelju je u Rijeci ocijenio da ta koalicija donosi stabilnost, sigurnost i kontinuitet te istaknuo da se u politici na državnoj razini sad vidi koliko je važna stabilnost kako bi se moglo realizirati sve nužno da bi se živjelo bolje

Predstavljajući kandidacijsku listu koalicije "Rijeka za sve", koju čine SDP, Primorsko-goranski savez (PGS), HSU, IDS, Hrvatski laburisti, SDSS i HSS, Obersnel je rekao da su na njoj od 35 kandidata, 43 posto žene. Najstariji kandidat ima 74, a najmlađa kandidatkinja 24, tri su doktora znanosti a četiri magistra znanosti, rekao je Obersnel.

Istaknuo je da je Rijeka otvoren grad tolerancije i suživota koji njeguje tekovine antifašizma.

"Danas je borba protiv fašizma borba protiv konzervativnih ideja, kojih ima sve više", naveo je Obersnel. Ocijenio je da su kandidati na listi jamac uspješnosti rada koalicije jer nose stručnost, sigurnost, odgovornost i otvorenost.

Na kandidacijskoj listi "Rijeke za sve" za Gradsko vijeće je 17 članova SDP-a, šest PGS-a, pet HSU-a, tri IDS-a, dva Hrvatska laburista i po jedan član SDSS-a i HSS-a. Kandidat te koalicije za predsjednika Gradskog vijeća je Oskar Skerbec (IDS).