PRIJATELJSKA SURADNJA

Obersnel otputovao u Kinu na sajam roba široke potrošnje

06.06.2011 u 13:50

Bionic
Reading

Delegacija Grada Rijeke, na čelu s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i predsjednicom Gradskog vijeća Doroteom Pešić Bukovac, od danas do 9. lipnja, na poziv gradonačelnika kineskog lučkog grada Ningboa Maa Gunaglia, boravi u tom gradu u pokrajini Zhejiang, gdje se održava 10. kineski međunarodni sajam roba široke potrošnje

Gunaglie ih je pozvao još tijekom svojeg posjeta Rijeci prošle godine, kada je potpisan Memorandum o razumijevanju i produbljivanju veza u području gospodarstva, trgovine i lučkih aktivnosti između gradova Ningboa i Rijeke, a danas će ondje biti potpisan i Sporazum o prijateljskoj suradnji.


U središnjem međunarodnom dijelu sajma, koji se održava na površini od 100.000 četvornih metara, bit će zastupljena i Turistička zajednica Grada Rijeke pa su u delegaciji i njezin direktor Petar Škarpa te Dominik Damiš.

Na sajmu će svoj štand imati i Lučka uprava Rijeke, koju će predstavljati kap. Željko Glavan, pomoćnik ravnatelja za komercijalne poslove te Marino Juretić, pomoćnik ravnatelja za tehničke poslove i održavanje.

Delegaciji Grada Rijeke pridružila se je i Općina Brtonigla-Verteneglio, načelnik Općine Doriano Labinjan i vinar Franco Cattunar, koji će predstaviti ne samo vino nego i maslinovo ulje iz ovog dijela Istre.

Na temelju uspješnog prošlogodišnjeg nastupa hrvatskih izlagača na sajmu u Ningbou, delegaciji se priključila i tvrtka SENSO profi d.o.o iz Zagreba, koja će predstaviti još neke hrvatske tvrtke, primjerice Marasku i Gavrilović.

Na sudjelovanje na sajmu pozvano je još petnaestak tvrtki iz Rijeke, Županije i Hrvatske, kao i HGK - GK Rijeka, koje se zbog recesijskih kretanja ili drugih poslovnih obveza nisu mogle odazvati pozivu.

Sve navedene aktivnosti izvedene su uz potporu Veleposlanstva Republike Kine u Zagrebu i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Pekingu te će se delegaciji Grada Rijeke u Ningbou priključiti veleposlanik RH u Pekingu Nj. E. prof.dr. Ante Simonić i savjetnik za gospodarstvo Branko Gačak.