LOKALNI IZBORI 2013

Obersnel: Možda je ova utrka već završena

19.05.2013 u 21:03

Bionic
Reading

Kandidat koalicije Ri2020 Vojko Obersnel zahvalio je biračima na visokom postotku glasova, sudeći po rezultatima izlaznih anketa koje mu daju drugi krug izbora za gradonačelnika Rijeke, a Hrvoje Burić (HDZ-HSP AS -HSS) koji želi 'ostati s nogama na zemlji' zbog mogućih promjena postotaka

SDP-ovac Vojko Obersnel (48,92 posto) je izjavio da se ti rezultati podudaraju s rezultatima ozbiljnijih anketa. 'Bio sam svjestan da će biti tu negdje oko prvog kruga, ali možda je ova trka već završena, zato bih pričekao sami kraj, i obradu svih biračkih mjesta', rekao je Vojko Obersnel.

Hrvoje Burić (16,03 posto) je izrazio zadovoljstvo rezultatima izlaznih anketa. Upozorio je da su mogući pomaci za postotak gore ili dolje pa želi 'ostati s nogama na zemlji'. 'Raduje me rezultat ali ne i mala izlaznost', rekao je Burić.

'Volio bih da je izašlo više birača. To je znak aktualnoj vlasti da nisu radili dobro u protekle četiri godine ako ne i više, te da građani žele promjene u upravljanju i vođenju grada', istaknuo je Burić.

Istaknuo je da očekuje ulazak u drugi krug te da se ne predaje. 'Mnogi su nas otpisali ranije, dajući nam prije mjesec-dva sedam do osam posto glasova. HDZ-u ankete nikad nisu bile sklone ali to je već uobičajeno i na to smo se navikli', kazao je Hrvoje Burić, međutim razlika koja dvojicu kandidata već sada razdvaja, gotovo sigurno ukazuje na čovjeka koji će voditi Rijeku (i) iduće 4 godine.

Po rezultatima izlaznih anketa slijede kandidati za gradonačelnike Predrag Šustar (15,3 posto), Nikola Ivaniš (10,4 posto), Danko Švorinić (4,5 posto) i Zvonko Čapko (2 posto).