SVJEDOKINJA U AFERI PODMIĆIVANJE

'Obavijestila sam Tadića da Drmića ispituje policija'

17.07.2012 u 15:28

Bionic
Reading

Snježana Vidranski-Škorić, supruga bivšeg člana uprave Osijek Koteksa Zorana Škorića potvrdila je danas na suđenju osječkom poduzetniku Dragi Tadiću da je u srpnju 2010. Tadiću prenijela poruku da se nešto događa u Osijeku i da saborskog zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića ispituje policija.

Svjedokinja je na zagrebačkom Županijskom sudu ispričala da je osječki odvjetnik Radan Kovač telefonom zatražio od njezina supruga da hitno prenese poruku Tadiću koji se nije javljao na telefon pa je ona tu poruku prenijela preko Tadićeve supruge i njezine poznanice Božice Tadić-Ćavar.

Svjedokinja tvrdi da tada nije znala o čemu se radi pa čak ni tko je Drmić i što radi, a sigurna je da ni njezin suprug to nije znao.

'Nismo znali o čemu se radi, samo smo hitno trebali prenijeti poruku u Osijek', rekla je.

Drmić je jedan od optuženih koji su prije suđenja priznali krivnju za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se smanjila kazna za ratni zločin Branimiru Glavašu.

Uz Drmića, krivnju su priznali i s USKOK-om se nagodili bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić, Božica Tadić-Ćavar i splitski poduzetnik Srećko Jurišić, dok Tadić nije pristao na nagodbu.

Direktor tehničke pripreme Osijek Koteksa Vlado Horvatek posvjedočio je da je u srpnju 2010. izvan posla kontaktirao s Tadićem koji je bio predsjednik uprave te tvrtke. Tadić je od njega tražio telefonski broj od Jurišića i da na internetu provjeri telefonske brojeve jedne osobe, a misli da je riječ o Sanji Marketić. Nakon što je svjedoku pročitan njegov iskaz iz istrage prisjetio se da je Tadić od njega tražio i da zove jedan broj te da zatim prekine vezu ali mu se na taj poziv nitko nije odazvao.

Slučaj pokušaja podmićivanja sudaca počeo se istraživati nakon što je predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću prijavio Tadićevo raspitivanje o slučaju Glavaš.

Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem novih svjedoka.