RADIMIR ČAČIĆ

'Nužno je ukloniti 'mrtva tkiva' u gospodarstvu'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.05.2012 16:23
  • Objavljeno 05.05.2012 u 15:52
Radimir Čačić

Radimir Čačić

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Predsjednik HNS-a i prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić s današnje je konferencije za novinstvo HNS-a u Baškoj na Krku poručio da u zemlji postoje 'mrtva tkiva' u gospodarstvu koja je potrebno ukloniti da ne bi predstavljala opasnost i za zdrave jezgre

Predsjednik HNS-a, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, rekao je da vrijeme krize traži rješenja i reforme.

'U hrvatskom gospodarstvu postoje mrtva tkiva koja je potrebno odstraniti kako bi zdrave jezgre mogle funkcionirati. Ne možemo stvoriti temelj za izlazak iz krize ako gospodarski organizam ne ozdravimo', rekao je Čačić.


'Četiri ključne stvari koje smo učinili su postavljanje zakonodavna okvira te početak realiziranja institucionalnog, kadrovskog i financijskog okvira, u koji su uključene sve razvojne banke s preko milijardu eura, sve velike strane banke s ovih prostora i neke fondovske, naše banke i podrška HNB-a, što čini financijski okvir s oko osam milijardi za poticanje gospodarstva. Ovog trenutka je u energetici preko milijardu kuna natječaja, a u sljedećih mjesec dana još dvije milijarde kuna natječaja koji će biti potpisani u srpnju i početi s realizacijom u kolovozu. Tamo gdje smo uspjeli postaviti sustav - sustav djeluje', zaključio je Čačić.

'Uvjeti života u Hrvatskoj moraju postati bolji, Hrvatska ima mogućnost postati bolja, poštenija i pravednija država i to je, uz slobodu, temeljni cilj našega djelovanja. Svjesni smo potrebe da ova vlada vuče bolne rezove koji su preduvjet da može početi ono što je smisao i svrha angažmana HNS-a u vlasti, a to je da se ukloni ono što je loše, što je nezdravo, ono što se godinama nije rješavalo i da se stvore čvrsti temelji za stvaranje boljeg, odnosno, pristojnijeg života', rekla je potpredsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

'Pred nama je daljnje raditi na jačanju profila HNS-a, jačanju komunikacije s javnostima. HNS će se i dalje zalagati za slobodu i za svejednaka pravila', zaključila je Pusić.

Potpredsjednik HNS-a i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak napomenuo je da je pri kraju prva faza preuzimanja izvršne vlasti, odnosno upoznavanje sa sustavom, te najavio ulazak u drugu proaktivnu fazu u kojoj će biti vidljiva HNS-ova politika, odnosno provođenje projekata. Ujedno je najavio da već idućeg tjedna počinje izgradnja prve POS-ove zgrade.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi