OPET ININA RAFINERIJA

Novo zagađenje zraka u Sisku

10.02.2010 u 09:59

Bionic
Reading

Državni centar 112 izvijestio je jutros da se jučerašnje onečišćenje zraka u Sisku odnosilo na smrad koji se osjetio u gradu, a došao je iz Ine-Rafinerije Sisak, no da nije bilo ispuštanja opasnih plinova ni opasnosti za stanovništvo

Naime, Županijski centar 112 Sisak primio je jučer prijepodne nekoliko dojava građana o onečišćenju zraka, o čemu je obavijestio inspekciju zaštite okoliša i dežurnog inženjera u Rafineriji Sisak.

Dežurni inženjer u sisačkoj Rafineriji izvijestio je da je u jutarnjim satima došlo do gašenja baklje na postrojenju KP-4, što je uzrokovalo pojavu jakog neugodnog mirisa u gradu Sisku.

Ekipe Rafinerije su odmah počele otklanjati kvar. Radove je otežala niska temperatura zraka, no kvar je otklonjen oko 16 sati.

DC 112 je obavijestio inspekciju zaštite okoliša pri Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, od koje se doznaje da se 'onečišćenje odnosilo samo na smrad koji se osjetio u gradu, ali što se tiče otrovnih plinova, nije bilo opasnosti za stanovništvo', navodi se u jutrošnjem izvješću Državnog centra 112.