FRANJO LUCIĆ VS. DRAGO HEDL

Novinar tvrdi da mu je HDZ-ov zastupnik nudio mito, ovaj odgovara: To je izvan konteksta

27.07.2017 u 13:35

Bionic
Reading

Drago Hedl, novinar Telegrama, tvrdi kako mu je Franjo Lucić, saborski zastupnik HDZ-a, nudio mito da ne napiše tekst o poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Hedlov matični medij objavio je i snimku podmićivanja, a Lucić je za tportal prokomentirao kako je u pitanju 'stara priča, izvan konteksta'

Lucić je Hedlu u telefonskom razgovoru rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama.

Hedl je za tportal kazao kako je ostao šokiran kad je čuo što mu nudi Lucić pa ga je za svaki slučaj zamolio da sve ponovi kako ne bi ispalo da je krivo čuo.

'Nakon nekoliko pokušaja i sastanka koji je odgodio u zadnji čas on se javio i ponudio mi je mito tvrdeći da će mi dati tri puta više nego što ću dobiti od redakcije. Ostao sam u šoku i tražio sam da to ponovi, što je on učinio. Bilo mu je važno da taj tekst ne izađe', kazao je Hedl.

Da je Hedl napisao tekst u kojem objašnjava kako mu je nuđeno mito, Lucić je, tvrdi, doznao od tportala.

'Pojma nemam što je objavio. Ako je tako kao što kažete, moram reći da je to izvan konteksta. Pitao sam ga što mu to znači financijski kad je Jutarnji list već to objavio. Pitao sam ga koja je to njegova financijska korist, hoće li za to dobiti tisuću, dvije ili tri tisuće kuna. Kakvo je to podmićivanje?', upitao nas je Lucić.

Na našu opasku da se na audiosnimci jasno čuje kako novinaru govori da će mu ponuditi tri puta više nego matična redakcija Lucić ponavlja da nije imao nikakvog razloga za nuđenje mita jer je ta priča već poznata.

'Nisam mu ništa nudio, samo sam ga pitao što mu to znači. Nemam ga zašto podmićivati jer je priča objavljena. Nema tu govora o podmićivanju, rekao sam mu da neću razgovarati o nečem što je stara priča', tvrdi Lucić.

Hedl je prikupio dokumentaciju iz sudskog spora koji je Podravska banka vodila protiv Lucića, tražeći da se poništi njegov ugovor o prodaji obiteljske kuće vlastitoj djeci. U banci, kojoj je Lucić dugovao oko 14 milijuna kuna, bili su uvjereni da je prodaja kuće djeci bila fiktivna kako bi zaštitio obiteljsku imovinu jer je i osobnim mjenicama bez protesta jamčio banci povrat novca. Više o tome možete pročitati u Telegramu.