(NE)CVIKANJE KARTICE

Novinar HRT-a pred otkazom zbog lažiranja izlazaka iz zgrade?

10.06.2015 u 12:06

Bionic
Reading

Novinar HRT-a Branimir Farkaš, neslužbeno doznajemo, našao se pred otkazom jer su na Prisavlju utvrdili da je lažirao ulaske/izlaske iz zgrade nekoliko puta mjesečno u posljednjih nekoliko mjeseci

Farkaš je, prema jednoj verziji priče, čekao da se otvore vrata za goste pa bi s HRT-a izlazio s njima i ne bi cvikao karticu.

Druga verzija kaže kako se to događalo slučajno i da je on zapravo pratio svoje goste koji bi poslom dolazili na javni RTV servis.

Informacije o ovom slučaju zatražili smo od HRT-a, ali ih nismo dobili uz obrazloženje da interne procedure i postupke nemaju namjeru komentirati. U želji da pokušamo doznati nešto više kontaktirali smo i samog Farkaša no on je samo kratko rekao kako nema komentara i da se za sve možemo obraditi Odjelu za odnose s javnošću.

No nije samo Farkaš u fokusu. Neslužbeno doznajemo da se i druge zaposlenike propituje zašto izlaze iz zgrade za vrijeme radnog vremena, iako na HRT-u trenutačno nema restorana pa mnogi odlaze izvan zgrade na ručak te što su im gosti radili u zgradi i kad su izašli.