SVEČANO OTVORENJE

Novi šoping centar Lumini nudi popuste do 50 posto

27.03.2014 u 16:07

  • +6

Otvorenje Luminija

Izvor: tportal.hr / Autor: Ivica Kruhoberec

Bionic
Reading

Točno u podne svoja vrata danas otvaraju nove trgovine u centru Lumini, novom mjestu za šoping kod Varaždina, koje su tim povodom pripremile popuste od 20 do 50 posto

Lumini, koji se nalazi tik uz autocestu Goričan-Zagreb, tridesetak minuta vožnje od hrvatske metropole, zapravo i nije novo mjesto za kupovinu. Svoja vrata otvorio je prije više od dvije godine, ali tada u većini prostora zakupaca nije bilo.

'Kada sam stupio na mjesto direktora EELD-a u svibnju 2011, projekt Lumini bio je na koljenima. Mnogo je negativnih faktora utjecalo na projekt od ljeta 2010. do ljeta 2011, a od početka nije bilo onog najvažnijeg – stabilnih modnih stanara. Ni recesija u Hrvatskoj nam tu nije pomogla. Ukratko, u zadnje dvije godine Luminijev tim imao je pune ruke posla. Svoj cilj ostvarili smo radeći dan i noć s vjerom u projekt. Prekretnica je bila potpisivanje ugovora s H&M-om prošlog ljeta. Od tada se projekt razvija isključivo pozitivno. Postoji izreka: Ništa nije nemoguće, samo treba vremena. To idealno odgovora i Luminiju', veli Eirik Forthun, predsjednik Uprave Emerging European Land Development (EELD), norveške tvrtke koju je osnovala 2007. godine Verdispar grupa, kompanija koja je na svom vrhuncu imala više od 160 zaposlenika.


Zbog financijske krize i drugih (ne)prilika Verdispar je neslavno završio, a projekte koje je započeo preuzeo je EELD u vlasništvu 700 privatnih i institucionalnih investitora iz Norveške, Švedske i Finske. Riječ je o pet projekata vezanih uz nekretnine, od kojih su četiri u Hrvatskoj, a jedan u BiH. Ukupna ulaganja u njih bila su veća od 100 milijuna eura, od kojih je najznačajnije upravo trgovački centar Lumini, jedini šoping centar sjeverno od Zagreba, u čijim trgovinama i drugim sadržajima danas radi više od 300 zaposlenika.

Naime uz stare zakupce poput Cinestara i Stadium Bowlinga, danas su tu Sport Vision, H&M, UPIM, C&A, NewYorker, Deichmann, Europa 92, Benetton, Diadema, Galeb, Top shop, s.Oliver, Galileo, Mis, Shoebox… Oni će danas raditi do 22 sata i tako sve do ,kada će biti završno izvlačenje nagradne igre u kojoj će moći sudjelovati svi posjetitelji. Povodom otvorenja bit će i koncerata, dječjih predstava te drugih zabavnih i nagradnih sadržaja.

'Sretni smo što će Varaždin i šira okolica napokon moći uživati u bogatoj ponudi poznatih modnih i drugih svjetskih marki. Spremili smo niz iznenađenja za posjetitelje te ih očekujemo u velikom broju kako bi s nama proveli nikad uzbudljivije proljeće u našem centru', rekao nam je Forthun, a na upit zašto je trebalo proći toliko dugo da se sklope ugovori sa švedskim H&M-om odgovara: 'Susjedi smo, ali i profesionalci - to što smo iz iste regije nije bitno, bitno je da je posao održiv.'