VITO TURŠIĆ

Novi Josipovićev predstojnik Ureda počinje s radom

30.01.2012 u 20:36

Bionic
Reading

Vito Turšić imenovani novi predstojnik Ureda predsjednika RH stupit će na dužnost u srijedu 1. veljače 2012. Na toj će dužnosti zamijeniti Joška Klisovića koji je formiranjem nove Vlade otišao na novu dužnost pomoćnika ministrice vanjskih i europskih poslova

Turšić je relativno nepoznat javnosti, rođen 1972. u Zagrebu, otac je dvoje djece. Godine 2001.  diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a dvije godine nakon toga položio je državni stručni ispit pri Ministarstvu uprave i pravosuđa. Tri godine potom upisao je MBA poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Osim mjesta predstojnika Ureda predsjednika koje je popunio Turšić još nekoliko mjesta je ostalo upražnjeno. Predrag Matić Fred koji je svoju zadaću predsjednikova savjetnika za branitelje obavljao volonterski postao je ministar branitelja, zamjenica savjetnika za obranu Višnja Tafra postala je pomoćnica ministra obrane Ante Kotromanovića, a savjetnik za vanjske poslove Joško Paro gotovo sasvim sigurno će postati novi hrvatski veleposlanik u SAD-u.

Kako su nam rekli iz Ureda predsjednika, nema rokova u kojem bi se trebala popuniti mjesta onih koji su prešli na nove dužnosti u Vladu RH, a upražnjena mjesta će se popunjavati sukladno potrebama. Izgledno je da neka upražnjena mjesta neće niti biti popunjavana.