KRONIČNA BOLEST

Novi grčki ministar financija podnio ostavku

25.06.2012 u 21:26

Bionic
Reading

Novi grčki ministar financija Vasilis Rapanos u ponedjeljak je premijera Antonisa Samarasa izvijestio kako odustaje od obavljanja te važne funkcije iz zdravstvenih razloga, objavljeno je iz ureda grčkoga premijera

'Premijer Samaras prihvatio je ostavku Vasilisa Rapanosa', stoji u priopćenju.

Rapanos (65) hospitaliziran je u petak nešto prije prisege zbog mučnine i jakih bolova u trbuhu. Premijeru Samarasu iz bolnice je u ponedjeljak uputio pismo u kojemu mu 'zahvaljuje na časti koju mu je ukazao ponudivši mu ministarsko mjesto'.

'Boravak u bolnici pokazao je da su moji zdravstveni problemi i dalje prisutni, pa sam, nakon razgovora s liječnicima, zaključio da mi zdravstveno stanje u ovom trenutku ne dopušta da preuzmem dužnost' ministra financija, objasnio je Rapanos u pismu Samarasu.

Vladin glasnogovornik Simos Kedikoglu je nešto prije tijekom dana za privatni radio Flash izjavio kako je premijer Samaras za Rapanosove zdravstvene probleme saznao u petak u telefonskom razgovoru, no da mu je on tad rekao da su oni kronične prirode i da će moći obnašati dužnost na koju je imenovan.