SLJEME I HR3

Nove smjene na HRT-u, ovoga puta na radiju

20.04.2016 u 16:20

Bionic
Reading

Na prijedlog vršitelja dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije Joze Barišića vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je u srijedu Tanju Baran vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika HRT - Radija Sljeme nakon što je te dužnosti razriješena Ivanka Zorić. Nevenka Dujmović imenovana je pak vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika Trećega programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 3) nakon što je te dužnosti razriješena Rajka Rusan.

Tanja Baran rođena je 1973. godine. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala u području kroatistike na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Hrvatskome radiju bavila se ponajprije prezentiranjem dijelova hrvatske književne, jezične i tradicijske kulture te religijskim temama.

Od 1994. do 2010. godine radila je kao novinarka, reporterka, voditeljica i urednica na HRT – Radiju Sljeme. Autorica je, urednica i voditeljica emisije Kajkavijana. Uređivala je emisiju Hvaljen Isus i Marija te vodila emisije Zagrebačka narodna škrinjica, Mlade nade, Iz prve ručice, Film na 88,1, emisije o popularnoj duhovnoj i tamburaškoj glazbi. Bila je scenaristica i voditeljica glazbenih emisija uživo s publikom u izravnome prijenosu HRT – Radija Sljeme.

Nevenka Dujmović rođena je 1967. godine u Zagrebu. Diplomirala je kroatistiku na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Nakon završetka studija počinje surađivati na Trećemu programu Hrvatskoga radija. Prve autorske emisije počinje raditi 1995. godine, a od 1997. godine stalno je zaposlena na Trećemu programu Hrvatskoga radija.

Posljednjih dvadesetak godina vodi i uređuje emisiju Razgovor s povodom u kojoj sudjeluju istaknuti pojedinci iz kulturnoga i društvenoga života, a tematski je povezana s kroatističkim književnim, jezikoslovnim i povijesnim temama.