potvrdila policija

Nova tragedija u Beogradu; na Adi Ciganliji utopila se dvojica tinejdžera

06.06.2023 u 21:57

Bionic
Reading

Iz jezera na Adi Ciganliji ronioci Žandarmerije srbijanskog MUP-a izvukli su u utoraktijela dvojice utopljenika, šesnaestogodišnjih učenika dviju beogradskih srednjih škola, potvrdila je policija

Policiji je u utorak poslijepodne prijavljeno da je veći broj maturanata ušao u jezero na Adi Ciganliji, a da dvije osobe nisu isplivale. Policijske ophodnje i Ronilačka postrojba Žandarmerije odmah su upućene na jezero i započele potragu.

Policija je apelirala da djeca i roditelji ne ulaze u jezero na Adi Ciganliji "jer time riskiraju živote", s obzirom na to da na jezeru još nije otvorena kupališna sezona i da nema dežurne spasilačke službe.

Današnja tragedija uslijedila je nešto više od mjesec dana nakon što je u dvije masovne pucnjave u Beogradu i okolici stradalo 18 osnovnoškolaca i mladih, a 20 ih je ranjeno.

U beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 13-godišnji učenik 3. svibnja očevim je pištoljem ubio zaštitara i osmero školskih kolega, a ranio nastavnicu i još šestero učenika, od kojih je jedna djevojčica preminula u bolnici od ustrijelne rane glave.

Nepunih 48 sati kasnije, navečer 4. svibnja 21-godišnji mladić je iz automatskog oružja u dva sela nadomak Beograda usmrtio osam osoba, uglavnom mladih, a još 14 ranio.

Zbog tragedije u školi vlada Srbije prošlog je tjedna donijela odluku da školsku godinu skrati do 6. lipnja.