kristina zadro omrčen

Nova tajnica plenarne sjednice preuzela mjesto pored Jandrokovića, zastupnici je srdačno dočekali

12.10.2022 u 14:56

Bionic
Reading

Kristina Zadro Omrčen u petak je izglasana za zamjenicu tajnika Sabora, odnosno za tajnicu plenarne sjednice, a već danas pojavila se u stolici pored predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kako bi bila ispomoć i njemu i zastupnicima tijekom sjednice

Kristina Zadro Omrčen je diplomirana pravnica, nakon MUP-a zaposlena je u Saboru, gdje je obavljala različite dužnosti, a zadnje je bila tajnica Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Kristina Zadro Omrčen Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Zamjenik tajnika i tajnik plenarne sjednice imenuje se na četiri godine. Zadro Omrčen na poziciji tajnice plenarne sjednice zamijenila je Ivana Bukaricu, koji je nedavno otišao u mirovinu. Prilikom razrješenja, Bukarica je dobio pljesak zastupnika kakav se dugo nije čuo u sabornici.

Prije Bukarice na mjestu tajnice plenarne sjednice bila je Jadranka Blažević, koja je tajnica bila od 2000. do 2008. te ponovno od 2012. do 2016. Blažević je otišla u suzama iz Sabora 2008. dolaskom HDZ-a na vlast, ali nakon pobjede Kukuriku koalicije Blažević se 2012., zahvaljujući pokojnom predsjedniku Sabora Borisu Špremu, vratila. Na mjestu tajnice plenarne sjednice bila je do 2016. kada je otišla u mirovinu, a zastupnici su je također ispratili pljeskom.