KORIDOR ZA ŠEFOVE

Nova pravila pred Vladom: Ne pitajte ministre!

  • Autor: M. D.
  • Zadnja izmjena 25.02.2016 11:32
  • Objavljeno 25.02.2016 u 10:07
Novinari pred Vladom

Novinari pred Vladom

Izvor: tportal.hr / Autor: Vedran Brkulj

Na sjednicama Vlade koje se u pravilu održavaju četvrtkom novinari su do sada, po nepisanom pravilu, uoči sjednice postavljali pitanja ministrima. No stvari su se, čini se, promijenile

Uoči jutrošnje sjednice na kojoj se raspravlja o smjernicama za izradu državnog proračuna za ovu godinu s projekcijama za 2017. i 2018. takvih pitanja jedva da je bilo. Naime, osiguranje je napravilo koridor kojim su ministri prošli daleko od zainteresiranih novinara kojima je to bila dobra prilika propitati ministre uživo o pitanjima koja inače izbjegavaju.

Tek je ministar Oleg Butković odgovorio na nekoliko pitanja o dolasku kineskih ulagača, potvrdivši da su bili konstruktivni, dok su ostali prošli pored predstavnika medija kao pored turskog groblja.

Tako ćemo ostati uskraćeni za otvorena pitanja o kojima se ne govori, poput kandidature Milijana Brkića za ministra obrane, saslušanja ili smjene šefa SOA-e Dragana Lozančića i slično.

Tek su najavili da će nakon sjednice Vlade konferenciju za novinare održati premijer Tihomir Orešković i ministar financija Zdravko Marić.

Nakon sjednice Vlade, pred novinare je izašao ministar zdravlja, Dario Nakić i poručio novinarima da 'pošalju pitanja, pa će odgovore dobiti na adekvatnom mjestu'. Koje je to točno 'adekvatno mjesto' i po čemu je prostor ispred ulaza u Vladu neadekvatno mjesto, nije pojašnjavao.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!