PRIPREMNO ROČIŠTE

Trakavica u slučaju Merzel: USKOK opet napustio sudnicu, Turudić tvrdi: Ne poštuju zakon!

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 13.03.2018 11:23
  • Objavljeno 13.03.2018 u 10:09
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

USKOK je u utorak ipak došao na sud na novo pripremno ročište u slučaju bivše sisačke županice Marine Lovrić Merzel, već treće u samo šest dana

Predstavnici USKOK-a ponovno su tražili izuzeće suca Ivana Turudića, a on je njihov zahtjev opet odbacio navodeći da se radi o ponovljenom zahtjevu o kojem je već jednom odlučivao Vrhovni sud, javlja N1.

Nakon odluke Ivana Turudića predstavnici USKOK-a su, kao i jučer, napustili sudnicu.

Naveli su kako je sudac Turudić donio treću odluku u 24 sata koja je nezakonita. Kažu da će se sada obratiti glavnom državnom odvjetniku koji Vrhovnom sudu može podnijeti zahtjev za zaštitu nezakonitosti.

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Vjekoslav Tolnaj

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Vjekoslav Tolnaj

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

'Smatram da ne postoje razlozi za izuzećem jer je o tom zahtjevu već odlučeno na Vrhovnom sudu. Ponašanje USKOK-a je protivno Ustavu i Zakonu, oni nemaju ovlasti napustiti sudnicu bez odobrenja predsjednika vijeća. Nisu dobili odobrenje i time su pokazali da ne poštuju hrvatski sud. Kad bi to napravio okrivljenik u predmetu, bio bi kažnjen', komentirao je događaje sudac Turudić, prenosi N1

Još jednom je ponovio kako su sve odluke koje je donio zakonite.

Podsjetimo, s obzirom na to da je sudac Ivan Turudić jučer odbio poštovati odluku Vrhovnog suda, po kojoj je trebao prihvatiti nagodbu DORH-a s poduzetnikom Željkom Žužićem, a koji je priznao da je bivšoj županici dao 100.000 eura mita kako bi mu omogućila da preuzme Ceste Sisak, predstavnici USKOK-a razmatrali su mogućnost da se danas ne pojave na ročištu.

  • +5
  • +2

Opet odgođeno suđenje Marini Lovrić Merzel

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Naime, USKOK je jučer zatražio izuzeće Turudića, o čemu je odlučio on sam i odbio prihvatiti njihov zahtjev, a potom su predstavnici USKOK-a napustili sud upozorivši da je ovo prvi put da se tako nešto dogodilo i da je nemoguće da sudac sam odlučuje o svom izuzeću.

Međutim, Turudić tvrdi da ne može potvrditi nagodbu Žužića s USKOK-om jer je 'povrijeđen zakon' dok oni ističu da ne mogu prihvatiti to da sudac odlučuje sam o svom izuzeću pa su bili napustili ročište, kazavši novinarima da će vidjeti hoće li se pojaviti na današnjem, no na kraju su ipak došli.

Dolazak suca i predsjednika Županijskog suda Ivana Turudića

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!