na kraju europske turneje

Nova bedastoća: Trump misli da će naši susjedi izazvati Treći svjetski rat

18.07.2018 u 13:26

Bionic
Reading

Na samom kraju svoje europske turneje, američki predsjednik Donald Trump u utorak je dao intervju za televiziju Fox News u kojem je naveo kako bi temperament naših susjeda mogao izazvati Treći svjetski rat

U razgovoru za televiziju Fox News, prvi čovjek Sjedinjenih Država je govorio o načinu funkcioniranja te financiranja NATO saveza.

Razgovarajući o NATO-u te financiranju i obvezama članica najvećeg vojnog saveza na svijetu, novinar spomenute televizije Trumpa je upitao zašto bi njegov sin išao braniti Crnu Goru kao najnoviju članicu Sjevernoatlantskog saveza.

Američki predsjednik je kazao kako se i sam zapitao koji bi to mogli biti razlozi te je novinaru ponudio odgovor.

'Jasno mi je o čemu govorite. Crna Gora je mala država s vrlo snažnim ljudima. Crnogorci su vrlo snažni ljudi. Oni su vrlo agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam – u Trećem svjetskom ratu smo', zaključio je Trump.

  • +24
Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Američki predsjednik je potom dodao da su stvari tako postavljene, podsjetivši novinara kako je on tek došao na funkciju i da je već osigurao dodatno financiranje za NATO savez o čemu je prethodnih tjedana među pojedinim članicama bilo prijepora.