CLAUDIA SCHIFFER

Njemačka ljepotica još uvijek rado nosi traperice koje je nosila prije ravno 30 godina

07.04.2023 u 09:37

Bionic
Reading

Proslavljena njemačka manekenka Claudia Schiffer obilježila je modnu scenu 90-ih, a i danas mami uzdahe bezvremenskom ljepotom i fantastičnom figurom

Mladolika ljepotica, iako je već u 50-ima, ostala je u top formi, a premda na crvenom tepihu izgleda očaravajuće u glamuroznim izdanjima, u slobodno vrijeme, kako kaže, ne izlazi iz omiljene uniforme, traperica i udobnih džempera.

Claudia (52) se tako prisjetila svog najdražeg modela u garderobi - traperica s potpisom francuske kuće Chanel, s kojom je godinama imala uspješnu suradnju.

  • +5
Claudia Schiffer Izvor: Profimedia / Autor: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Riječ je o klasičnom modelu visokog struka i širih nogavica koji nikad neće izaći iz mode, a zvuči nevjerojatno to da Claudia i danas može bez problema uskočiti u njih iako ih je prvi put nosila prije 30 godina - davne 1993.

'Prvi put sam nosila te traperice 1993. na Chanelovoj modnoj reviji. Sviđa mi se činjenica da još uvijek pristaju!' kroz smijeh kaže lijepa Njemica.

Iako je traper već poprilično izblijedio, ovaj svevremenski komad još uvijek je in.

'Svi moji dragocjeni komadi odjeće povezani su s nekom pričom ili nekim trenutkom u vremenu. Godine 1993. nosila sam traperice i odgovarajući western prsluk s košuljom, remenom s lancima i kaubojskim čizmama na pisti i u reklamnoj kampanji za Chanel. Dok je traper danas uobičajen u visokoj modi, tada je bio nešto posve novo i svježe. Karl Lagerfeld pretvorio je ono što je basic odjevni predmet u luksuzni komad koristeći prekrasnu tkaninu, pletenicu i prepoznatljive isprepletene gumbe 'CC'. Budući da sam odrasla u trapericama, osjećala sam se vrlo opušteno i dobro u njima', prisjetila se Claudia.

Za Karlov memorijal, održan u Grand Palaisu 2019., legendarna francuska stilistica i fotografkinja Carlyne Cerf de Dudzeele pozvala je skupinu njegovih muza da poziraju u nezaboravnim Chanelovim komadima za seriju portreta koja je bila dio izložbe.

'Uparila sam jaknu iz iste kolekcije iz 1993. s bijelom majicom kratkih rukava, starim Chanelovim tenisicama i torbom 11.12, koju je Karl ručno oslikao za mene. Nosila sam ih u mnogim kasnijim prilikama - nikad ne izlaze iz mode i izdržale su test vremena zbog klasičnog kroja (visok struk, ravne nogavice), kao i intenzivne nijanse plave i jedinstvenih izvezenih detalja. Dok sam ih prije kombinirala s ružičasto-ružičastim Chanelovim sakoom od tvida i štiklama ili čizmicama, sada ih obično nosim uz prugasto pletivo, oversized sako i gležnjače', kaže Claudia.

Spomenute Chanelove traperice, dodaje, nisu zahtijevale nikakve popravke, iako su s vremenom lagano izblijedjele. 'Ponovno sam ih nosila za naslovnicu časopisa Elle 2020. Dio su mog života jednako kao i bilo koji cijenjeni komad nakita ili omiljeno umjetničko djelo. I, da budem iskrena, sviđa mi se što mi još uvijek pristaju!' kaže slavni supermodel.

Kaže i da je tijekom godina stvorila zanimljivu modnu arhivu.

'Zadržala sam dosta zanimljivih komada tijekom godina, uključujući Valentinovu vjenčanicu. Moja osobna arhiva odjeće također je velik izvor i, kad sam počela sama dizajnirati odjeću, tražila sam po svom ormaru, birajući komade koji bi me inspirirali. Moje kćeri sada također počinju nositi moje vintage komade, ali u svom stilu. Volim gledati kako slažu outfite', otkrila je Claudia.