MINISTAR PROMETA BIH

'Niži Pelješki most ne dolazi u obzir!'

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 19.09.2012 13:08
  • Objavljeno 19.09.2012 u 13:08
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Novi projekt nižeg Pelješkog mosta, koji planira Hrvatska, neprihvatljiv je za Bosnu i Hercegovinu, jer bi onemogućio ulazak većih brodova u Neumski zaljev, izjavio je ministar prometa i komunikacija BiH Damir Hadžić

U izjavi koju u srijedu prenosi sarajevski Dnevni avaz Hadžić je kazao kako BiH ne dovodi u pitanje pravo Hrvatske da mostom spoji svoj teritorij, no pritom inzistira na poštivanju dvaju uvjeta: pristupu BiH otvorenome moru i nepovredivosti svoga suvereniteta.

Hadžić je kazao kako su mu detalji novog projekta za Pelješki most, koji je predstavljen u Bruxellesu, poznati tek iz medija.

On bi navodno trebao biti visok 35 metara odnosno 20 metara niži od ranije planiranog.

'Nismo imali priliku ni vidjeti što su oni (Hrvatska) prezentirali, no ako je tako, onda je to za nas apsolutno neprihvatljivo', kazao je Hadžić.

Dodao je kako se i bosanskohercegovačka strana sprema predstaviti vlastite planove vezane uz novi most koji bi podrazumijevali visinu dostatnu za pristup većih brodova Neumu.

Takvo će stajalište predstavnicima Europske komisije i ministrici vanjskih i europskih poslova Hrvatske Vesni Pusić, na sastanku u Bruxellesu koji se održava tijekom dana, prenijeti i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, kazao je Hadžić.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi