POLICIJA IMALA PUNE RUKE POSLA

Niz incidenata na dan Povorke ponosa: Tukli sudionike, pljuvali ih u lice, a četvorica 'junaka' udarala 18-godišnju djevojku zastavom duginih boja

04.07.2021 u 12:42

Bionic
Reading

Zagrebačka policija imala je pune ruke posla tijekom i poslije Povorke ponosa koja se u subotu prošetala Zagrebom 20 puta za redom. Dok je jedan verbalno napao sudionice, a potom jednoj i pljunuo u lice, a potom i pobjegao, na Marulićevu trgu došlo je do fizičkog napada na sudionike koji su zadobili lakše tjelesne ozlijede

Na startu kretanja povorke oko 16.20 sati na Trgu bana Josipa Jelačića dvije su maloljetne osobe simboličnim porukama na svojim majicama iskazale nepodržavajući stav prema povorci pa su odvedene u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, navodi se u izvješću Policijske uprave zagrebačke.

Puštene su na slobodu, ali će protiv njih redovnim putem biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te suzbijanja diskriminacije.

Oko 12,35 sati na Trešnjevci, na raskrižju Horvaćanske ulice i Ulice braće Domany, na ulici, nepoznati je počinitelj osobnim automobilom prepriječio put dvjema 30-godišnjakinjama i pri tom ih verbalno napao po osnovi seksualne orijentacije te jednoj pljunuo u lice, nakon čega se dao u bijeg.

Utvrđuje se identitet počinitelja.

Oko 21.15 sati u Novom Zagrebu, na autobusnoj stanici, na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice Damira Tomljanovića Gavrana, nakon što je 18-godišnjakinji iz ruke ispala zastava duginih boja, prišla su joj četiri za sada nepoznata muškarca, od kojih je jedan uzeo zastavu i njome je udario u predjelu dlana, nakon čega su se sa zastavom udaljili u nepoznatom smjeru.

  • +26
Povorka ponosa u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Oko 22.30 sati za vrijeme dok su se 32-godišnjakinja, 21-godišnjak i 22-godišnjak nalazili na Trgu Marka Marulića sa zastavom duginih boja, prišlo im je više nepoznatih počinitelja od kojih je jedan 22-godišnjaka udario šakom u lice, nakon čega su uzeli i zapalili zastavu, da bi potom za sada nepoznata ženska osoba prišla 32-godišnjakinji i 21-godišnjaku te ih oboje šakom udarila u lice.

Napadnutima je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. U službene prostorije privedeno je pet osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem, uhićene su i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.