KOSOR OPOVRGAVA

Nisam dogovarala s policijom slamanje prosvjeda

03.08.2009 u 14:42

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade opovrgnula je danas pisanje Nacionala da je na tajnom sastanku s čelnicima policije naredila da se pripreme za sprječavanje prosvjeda koji se najavljuju za jesen

Prema njihovu tekstu, Kosor je zapovjedila da što prije detektiraju moguće vođe prosvjednih skupova kako bi spriječili organizaciju prosvjeda, što je predsjednica Vlade novinarima demantirala: 'Nisam sazivala policiju ni ministre radi pripreme represivnog aparata za sprječavanje prosvjeda. To naprosto nije istina.'

'Nije bilo sastanaka ni s Karamarkom niti s ravnateljem policije. Svi rade potpuno neovisno svoj posao', kazala je Kosor.

Na početku današnje sjednice Vlade, Kosor je ponovila da, prema dogovoru sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom, neće iznositi detalje nedavnog razgovora, ali se nada da će deblokada hrvatskih pregovora s EU doći vrlo brzo.

Istaknula je da je dosad ispunjeno više od 60 mjerila za zatvaranje i otvaranje pregovaračkih poglavlja te da se nada da će se nakon deblokade 'otvoriti i zatvoriti devet poglavlja'.

Novom uredbom usvojenom na današnjoj sjednici, Vlada će moći obavljati nadzor ne samo nad postupcima javne nabave koji su u tijeku, nego i nad onima koji su zaključeni, i to s rokom zastare od dvije godine.