JOŠ NIJE DOBIO POZIV

Nikolić ne dolazi na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović?

26.01.2015 u 17:16

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić još nije dobio službeni poziv za inauguraciju izabrane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović 18. veljače niti je izvjesno hoće li uopće nazočiti toj svečanosti, piše u ponedjeljak beogradski tisak pozivajući se na informacije iz Nikolićeva ureda

'Konačna odluka o tome hoće li Nikolić ići na inauguraciju ili će toj ceremoniji nazočiti njegov izaslanik bit će donesena kada stigne službeni poziv iz Hrvatske', pišu 'Večernje novosti' navodeći kako bi umjesto Nikolića u Zagreb mogao putovati njegov savjetnik za vanjsku politiku i donedavni šef diplomacije Ivan Mrkić.

Prema pisanju 'Večernjih novosti', 'brojni gafovi novoizabrane predsjednice Hrvatske koja je Vojvodinu proglasila državom, a sve Srbe u Hrvatskoj Hrvatima, napravili su lošu uvertiru za susret sa srpskim kolegom'.

'Hoće li doći do zatopljenja odnosa u velikoj mjeri ovisit će i o daljnjim potezima i izjavama Kolinde Grabar Kitarović', navode 'Večernje novosti' podsjećajući da je izabrana hrvatska predsjednica najavila da će Nikolića zvati na inauguraciju te da joj je on čestitao na izboru i 'izrazio uvjerenost da će dobro surađivati'.