RANJENI POLICAJAC U SESVETAMA:

'Nikada neću zaboraviti njegov hladni pogled'

10.05.2009 u 12:26

Bionic
Reading

Nikada neću zaboraviti taj njegov hladni pogled prije nego što je počeo pucati prema nama, prisjetio se Kristijan Novoselec (20), jedna od žrtava Kazimira Dužnovića, brutalnog pljačkaša i ubojice iz Sesveta. Ovaj mladi policijski pripravnik prvi je otpušten s bolničkog liječenja i otac ga je dovezao u obiteljski dom u KašinI

Očekujući sina i supruga, Kristijanova majka prisjetila se kako ga je u utorak predvečer, dok je bio u smjeni, zvala na mobitel, piše Novi list

– Javljalo je da mu je mobitel isključen što se nikada do tada nije događalo. Htjeli smo mu javiti da je preminuo jedan od predavača na Policijskoj akademiji. Nakon što smo čuli za pucnjavu, poslala sam supruga u Sesvete, prisjeća se Kristijanova majka, ogorčena što je njezinom sinu danima krivo pisano prezime u medijima, tako da dio njihovih prijatelja i poznanika nije ni znao što se dogodilo.

– Nakon što je završio srednju školu za cestovni promet upisao je Prometni fakultet i čak došao do kraja prve godine. Tada je vidio natječaj za policajce i to ga je privuklo. Odmah su ga primili. Nastavu je imao od 3. studenog prošle godine, a početkom ožujka krenuo je na praksu u Policijsku postaju Sesvete. To je trebalo trajati do lipnja, prepričala nam je Kristijanova majka.

Sam Kristijan ponešto suzdržano prisjetio se kako su nakon intervencije zbog prometne nesreće upućeni na dojavu pljačke banke.

– Dok smo se vozili od Getroa čuli smo da je bilo pucnjave i da su kolege ranjeni. Kad smo stigli do banke, vidio sam kolegu koji je ranjen u noge, a ljudi su nam počeli pokazivati kamo je razbojnik pobjegao. Nismo imali opis već samo podatak da je bio u bijeloj trenirci. Primijetili smo jednu sumnjivu osobu kod ulaza u garažu nekoliko ulica dalje.

Počeo je pucati u naš automobil s vozačeve strane vičući da će nas sve pobiti. Ja sam sjedio iza kolege Jadranka Certina, koji je vozio. Brzo sam se sagnuo iza suvozačevog mjesta na kojem je bio moj mentor Milovan Dakić, opisivao je mladić, uvjeravajući nas da je sada dobro i da će se brzo vratiti u školu i na posao.

Sa stradalim Ivanom Grbavcem bio je prijatelj. Čuo je da je Dužnović uhićen ubrzo nakon što su oni odvezeni u bolnicu.