ŠTO BI BILO DA JE IZGRAĐENA?!

Nikad izgrađena cesta do rodilišta koštala Split milijune

Bionic
Reading

Prema podacima iz gradske uprave, nikad izgrađena cesta za novo rodilište građane je dosad stajala nevjerojatnih 37,6 milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija

Većina tog novca iz gradskog proračuna, oko 34,6 milijuna kuna, uplaćena je vlasnicima poslovnih prostora koji se nalaze na trasi buduće ceste i koji će biti srušeni, dok je nešto više od tri milijuna kuna plaćeno raznim sudskim vještacima, geodetima i projektantima.

Za početak radova na prometnici koja će spojiti Poljičku cestu i zgradu novog rodilišta s ostatkom bolnice, helidromom i Firulama, potrebno je dodatnih 33,3 milijuna kuna kako bi se otkupile preostale nekretnine koje leže na trasi nove ceste. Splitski dnevnik navodi da su u pet godina, koliko traje trakavica oko nove ceste, gradske vlasti uspjele riješiti otkup ukupno pet parcela, a najviše novca uplatilo se na račun bivše gradske vijećnice iz redova Liste Veloga Mista, Nede Makjanić Kunić, oko 14 milijuna kuna za pogone njezine tvrtke 'MAK'.

Valja istaknuti da su gradski vijećnici u rujnu prošle godine odbili prijedlog gradonačelnika Željka Keruma da s obitelji poznatog splitskog plivača Duje Draganje sklopi nagodbu vrijednu 913 tisuća eura, kao odštetu za objekt i dvorište koji se dijelom nalaze na trasi buduće ceste za rodilište. Naime, gotovo svi gradski vijećnici glasovali su protiv takvog prijedloga, a kao razlog naveli su činjenicu da se ni otkupom njihovog dijela zemljišta cesta neće moći izgraditi, budući da je ostalo još neriješenih predmeta.