MIKULIĆ O OBEĆANJIMA

'Nije Bandić Rockfeller da se razbacuje gradskim novcem'

23.08.2016 u 15:27

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ), koji je na zahtjev gradonačelnika Milana Bandića sazvao sjednicu Gradske skupštine za 31. kolovoza, u utorak je poručio kako ne želi zaustaviti nijednu odluku u interesu Zagrepčana, ali da 'Bandić nije Rockfeller da se razbacuje gradskim novcem'

'HDZ-a s koalicijskim partnerima nikako ne želi biti kočničar ni jednog prijedloga koji je u interesu Zagrepčana u smislu poboljšanja kvalitete života', rekao je Mikulić novinarima ispred Stare gradske vijećnice, no postavlja se pitanje kriterija i transparentnosti, odnosno kome opraštati dug, a kome nešto dati.

Bandić je u ponedjeljak najavio da će na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine predložiti da se majkama s troje ili više djece osigura plaća i status odgojiteljice, umirovljenicima dopunsko osiguranje, prezaduženim građanima manji dug, a ugroženim đacima besplatni udžbenici.


'Pitanje je zašto je upravo u ovom trenutku netko postao socijalan ili solidaran, nisu takvi valjda postali u zadnjih nekoliko dana. Nije moguće da su neki tek sada prepoznali da u Gradu imamo ljude koji imaju primanja ispod 1500 kuna', kaže Mikulić. Takve su se točke na dnevnom redu Skupštine mogle naći i prije dvije ili tri godine, no gradonačelnik to tada nije predložio. 'Pa nemojmo nečiju socijalnu nemoć iskorištavati za osobnu kampanju', poručio je Mikulić.

Jednako misli i kada je riječ o oprostu dugova. 'Nije Milan Bandić Rockfeller da se razbacuje gradskim novcem kad i kako on to želi', naglasio je, stoga bi trebalo razraditi kriterije kako bi svaki sustav dodjele sredstava, odnosno praštanja dugova, bio jasan i transparentan.

Mikulića žalosti što 'morate osvojiti olimpijsku medalju da bi vam netko pružio ruku potpore'.

'Sada čujem da se za njih najavljuju neke nagrade, a cijeli niz godina bili su ignorirani. Znam da se Dubrava dugo godina marginalizira, ali sad su svi ti Olimpijci, rekli bi mi u Dubravi, 'opalili pljusku' svima onima koji su im okretali leđa', rekao je.