posljedice oluje

Nevrijeme poplavilo operacijske sale u KB Sveti duh; stručnjak objasnio što ne bi trebali raditi Slavonci

25.07.2023 u 21:14

Bionic
Reading

U sinoćnjem nevremenu, voda je prodrla u pet operacijskih sala u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Sve današnje operacije su otkazane, a hitni slučajevi prebačeni u druge zagrebačke bolnice

Tomislav Marević iz Ravnateljstva civilne zaštite gostujući u RTL Danas rekao je kako je situacija trenutno stabilno, ali da imaju povećani broj poziva s obzirom na jučerašnju situaciju u Primorsko-goranskoj i Zagrebačkoj županiji te Gradu Zagrebu, ali da im je težište svih operacija i dalje u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Krovopokrivača nema dovoljno, ali Marević kaže da procjena na terenu ide jako dobro preko stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. Komentirajući situaciju da ljudi padaju s krovova, rekao je kako 'se to ne smije događati'.

'Dok je nesreća, znamo da su to izvanredne okolnosti i da se tu ne može previše toga napraviti, ako dođe do smrtnog ishoda. Stvarno apeliramo na ljude koji pomažu, primarna stvar je, kako u spašavanju, tako u spašavanju imovine, paziti prvenstveno na svoj život i ne dovoditi se u opasnost', priča Marević.

'Ako procijenite da ne možete napraviti neki posao do kraja, radije pričekajte nekoga tko to može ili pozvati operativne snage za podršku, nego raditi nešto što ne možete i onda dođe do ovakvih slučajeva', ističe.

  • +30
Nevrijeme u Slavoniji: Stanovnici Gradišta, Andrijaševaca i Cerne saniraju štetu Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Neki pomoć dugo čekaju, ali Marević ističe da će se imovina popraviti, a da je ljudski život najvažniji.