jak vjetar i kiša

Novo nevrijeme pogodilo Slavoniju, neki dijelovi bez struje

21.07.2023 u 20:19

Bionic
Reading

Olujno nevrijeme, praćeno grmljavinom, kišom i jakim vjetrom pogodilo je u petak navečer dijelove Osječko-baranjske županije

Centar 112 izvijestilo je da su dosad zaprimili 30-ak dojava građana o štetama od nevremena u raznim dijelovima županije, a koje se najčešće odnose na srušena stabla po cestama te oštećene krovove kuća.

Građani su dojavili o srušenim stablima na prometnicama i javnim površinama na nekoliko lokacija, među kojima u baranjskim mjestima Dražu i Topolju te gradovima Osijeku i Belom Manastiru.

Zaprimljeno je i nekoliko dojava o oštećenim krovovima kuća u Čepinu te baranjskim mjestima Batini i Dražu, iz kojih je također stigla dojava o pokidanim kablovima električne mreže.

U Centru 112 ističu kako za sada nema dojava o ozlijeđenim osobama.

  • +27
Katastrofalne posljedice nevremena u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Pogođeni su i dijelovi Vukovarsko-srijemske županije, prouzročivši probleme u prometu i s opskrbom električnom energijom. Vukovarsko-srijemska policija navodi da je zbog pada stabla na cestu zatvorena državna cesta D55 Županja-Vinkovci na dionici od Županje do Gradišta.

Također, zbog pada dalekovoda na cestu zatvorena je i državna cesta D-46 na dionici između Ilače i Tovarnika. Iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije navode kako je uslijed nestanka električne energije došlo do problema u vodoopskrbi za korisnike u dijelu županjske Posavine te u Tovarniku i Ilači.

Vodoopskrba u svim naseljima u kojima je trenutno otežana ili je nema bit će normalizirana nakon što se normalizira opskrba električnom energijom, poručuju iz tog distributera.

  • +14
Vojnici pomažu u saniranju šteta u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL