OČITANJE BROJILA

Neviđena gužva u HEP-u u Gundulićevoj, šalteri prazni

03.10.2013 u 11:57

Bionic
Reading

Zbog dostave očitanja brojila, u zgradi HEP Distribucije u Gundulićevoj u Zagrebu od utorka vlada gužva. Građani su nervozni jer moraju čekati, a djelatnici HEP-a nastoje im pružiti sve informacije na ulasku u zgradu

Građanima je jučer najviše smetalo što je osam šaltera u jednom trenutku bilo prazno pa HEP-ovcima zamjeraju lošu organizaciju jer se znalo da će biti gužve. Oko podneva zakazao je aparat koji ispisuje listiće za reklamacije i informacije pa su stiskali gumb za gospodarstvo, a ne kućanstva. Zbog pojeftinjenja do sedam posto HEP će ipak zadržati velik dio kupaca, a do utorka je drugim distributerima prešlo tri tisuće kućanstava.


'Dobro je što je konkurencija došla jer ih jedino oni mogu dotjerati u red iako vjerujem da su se sva tri poduzeća dogovorila u vezi s postotkom pojeftinjenja. Unatoč svemu, ostajem HEP-ov korisnik jer se ne bih odrekao ničeg što je hrvatsko pa makar bio na gubitku', kaže inženjer građevine i obrtnik Marijan Čuić iz Sesveta čija šesteročlana obitelj na struju troši oko 800 kuna svaki mjesec. U njegovu uredu potroši se još 400 kuna struje mjesečno. Sličnog stava je i umirovljenica Marija Prleši s Kvatrića.

'Svaka promjena može biti pozitivna i negativna, a u ovoj državi ništa nije sigurno osim pričekati, tako da distributera neću mijenjati', kaže Marija Prleši. Drukčije misli umirovljenik Josip Šintić.

Direktor Elektre Zagreb Željko Šimek napominje pak da ako građani ne dostave novo stanje, nitko neće biti oštećen jer djelatnici dva puta godišnje očitavaju potrošnju po kućanstvima pa će se cijena korigirati po potrebi, piše Večernji list