murmanska oblast

Nepoznati lopovi ukrali željeznički most u Rusiji

03.06.2019 u 13:15

Bionic
Reading

Nepoznati počinitelji ukrali su napušteni željeznički most preko rijeke Umbe u Murmanskoj oblasti u Rusiji, javila je regionalna uprava ministarstva unutarnjih poslova

Stanovnici sela Koašva požalili su se policiji na nestanak mosta, rekla je predstavnica resora Valerija Filipova, prenosi Russia Beyond.

Policija radi na utvrđivanju vlasnika nestale konstrukcije duge više metara. Građevina se nalazila pokraj sela Oktobarsko, u kojem nitko ne živi od 2013. godine. Mještani pretpostavljaju da su sakupljači sekundarnih sirovina srušili most u rijeku, isjekli ga na dijelove i prodali u staro željezo.

U administraciji grada Kirova, koji se nalazi u rajonu u kojem je i nestali most, rekli su da ga godinama nitko nije koristio i da se ne nalazi u evidenciji grada. Preko mosta je ranije prolazila pruga koja je povezivala sela Ajkuven i Lovozero. Željeznicom su ranije prevoženi rijetki zemni metali iz obližnjeg rudarskog kombinata. Pruga je demontirana 2007. godine, poslije bankrota kombinata, a sada je nestao centralni raspon mosta.