političari na meti kriminala

Hajdašu Dončiću, Vešligaju i Tušeku ukrali identitet, prevarantima 'prodavali' staro željezo za 2.000 kuna

28.05.2019 u 23:08

Bionic
Reading

Zagorski političari, među kojima su SDP-ov potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić, SDP-ov zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek, žrtve su krađe identiteta

Jedna se tvrtka, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, poslužila njihovim OIB-om i adresama koje su objavljene na kandidacijskim listama te fiktivno prikazala da im je isplatila novac. Budući da se o izvlačenju novca preko fiktivnih računa trenutačno vodi kriminalistička obrada u PU krapinsko-zagorskoj, nismo uspjeli doznati puno detalja, pa tako ni ime tvrtke koja se poslužila osobnim podacima zagorskih zastupnika. Radi se o tvrtci čije je sjedište u Rijeci.

Kako doznaje Jutarnji, Hajdaš Dončić, Vešligaj i Tušek su fiktivno isplaćeni za staro željezo. Prevaranti koje policija istražuje krivotvorili su račune prema kojima su im saborski zastupnici prodali sekundarni otpad. Za stare perilice rublja, karoserije starih automobila i drugo željezo zastupnici su, prema krivotvorenim računima, dobili oko 2000 kuna po isporuci.

Hajdaš Dončić je potvrdio je da mu je ukraden OIB te da je netko krivotvorio račune prema kojima ispada da je prodavao sekundarni otpad. Premda je to ekološki vrlo prihvatljivo i pozitivno, Hajdaš Dončić kaže da mu prodaja starog željeza ipak nije dodatni izvor prihoda.

Žrtve krađe identiteta su, osim političara, još neke javne osobe iz Krapinsko-zagorske županije te ih je ukupno dvadesetak.

  • +7
Hajdaš Dončić preuzeo vođenje sjednice Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL