'IZVADIT ĆU PIŠTOLJ'

Nenadu Zakošeku muškarac u Berlinu prijetio likvidacijom

23.02.2017 u 10:38

Bionic
Reading

Nenad Zakošek, profesor zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, grubo je izvrijeđan u utorak navečer tijekom izlaganja na tribini u Berlinu, a prijetilo mu se i fizičkom likvidacijom

Nezadovoljan posjetitelj skupa, koji se predstavio kao 'Hrvat s dugogodišnjim boravkom u Njemačkoj', zaprijetio je Zakošeku da će 'izvaditi pištolj' te da će ga pronaći i u Zagrebu. Nakon prijetnji, napustio je dvoranu, javlja portal forum.tm.

'Primijetio sam dvojicu ljudi koji su sjeli u prvi red. Kada sam završio prezentaciju, jedan od njih postavio mi je dva pitanja. Jedno o tome što mislim o slučaju 'lex Perković' i zašto se štiti 'udbaškog ubojicu', a drugo zašto se štiti 'socijalfašiste' kao što je Tito. Odgovorio sam o 'lex Perkoviću', a za 'socijalfašista' sam rekao da se s tom kvalifikacijom ne slažem. Počeo se derati i prijetiti, pozvao me čak da izađemo van i riješimo stvar. Na kraju je rekao da će me potražiti u Zagrebu i izjurio iz dvorane', ispričao je Zakošek nakon povratka u Zagreb.

Portal forum.tm tvrdi kako je napad posljedica 'prljave kampanje' koju je ranije pokrenuo portal narod.hr, čiji je izdavač udruga 'U ime obitelji' na čelu sa Željkom Markić. Ispod benignog naslova 'Berlin: GONG, Solidarna i Zakošek – o 'desnom ekstremizmu' u Hrvatskoj', krije se tekst koji – uz najavu tribine – svojim čitateljima nudi i bujicu difamiranja sudionika tribine. Tako se zaklada Heinrich Boell povezuje s multimilijarderom Georgom Sorosom, koji je desnici oduvijek trn u oku, a govornike se pokušava oblatiti nizom insinuacija i podmetanja. Više pročitajte ovdje.