GRAĐANI OKRUŽILI ZGRADU

Nemiri u Petruševcu: Policija privodi prosvjednike koji ne žele dopustiti useljenje Roma

27.06.2019 u 12:53

Bionic
Reading

Građani u Novom Petruševcu okružili zgradu u koju zagrebački gradonačelnik Milan Bandić namjerava useliti 29 socijalno ugroženih romskih obitelji. Policija je počela privoditi prosvjednike, neke i iznoseći. Nekoliko puta morala je intervenirati i Hitna pomoć

Građani navode kako zgrada nije primjerena za život te još uvijek nije riješen prijenos vlasništva i da stanovi nisu u vlasništvu grada, već u vlasništvu privatnih osoba. Stoga su odlučili spriječiti useljavanje, nevezano uz to, kako kažu, što su u pitanju Romi, piše N1.

Podsjetimo, početkom lipnja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u utorak su, uoči početka sjednice Gradske skupštine, dočekali prosvjednici s Petruševca koji su, s transparentima i zvižducima, tražili da se na Petruševcu napravi Tehnološki park, umjesto da se, kako je to najavio Bandić, tamo presele socijalno ugrožene romske obitelji.

Na poruke Petruševčana da su mu bili dobri dok su mu davali glasove, a sada ne može učiniti ništa za njih, Bandić je odgovorio kako 'od politike otvorenog i sigurnog grada, multietničnog, multikulturalnog i multikonfesionalnog' neće odustati 'pod cijenu bilo kakvog glasa'.