NESTANAK SA SCENE

Nema više Ladonje - skupština odlučila da se ugasi

12.06.2013 u 22:42

Bionic
Reading

Na sjednici skupštine Ladonje održane danas u Rovinju donijeta je odluka o raspuštanju te političke stranke

Priopćenje koje potpisuje glavni tajnik Ivo Uccio Miletić prenosimo u cijelosti:

Ladonju smo 30. ožujka 2011. godine osnovali s ciljem da ujedinimo rad i da damo zajednički nazivnik nezavisnim listama sa područja Istre i Primorsko goranske županije. Nastala je s ciljem promicanja civilnog društva i stvaranja foruma u kojem će biti osiguran prostor za nove, svježe inicijative i ideje. Konstruktivno smo ih usmjeravali prema svim institucijama i pojedincima koji sudjeluju u donošenju odluka koje utječu na uvjete života i rada građana.

U protekle dvije godine kao stranka, a prije toga šest godina kroz rad udruženih nezavisnih lista i udruga građana Ladonja, naš glas čuo se na mnogim mjestima i utjecao na brojne odluke. Zahvaljujući Ladonji promijenjene su mnoge ustaljene prakse, norme i kultura u političkom životu Istre. Ladonja je bila otvorena svima koji vjeruju u načela održivog razvoja, kvalitetnog ekonomskog rasta, veće socijalne pravde te stalne skrbi o očuvanju i zaštiti baštine, prirodnih resursa i okoliša, koji temelje budućnost vide u razvijenom socijalno tržišnom gospodarstvu i društvenom napretku u cjelini.

Krošnja Ladonje simbolizirala je način našeg djelovanja. Krošnja pod kojom su se na spomenutim načelima dogovarale i osmišljavale inicijative i projekti po mjeri i u skladu sa potrebama građana, a ne radi održavanja ili promicanja interesa političkih ili drugih moćnika.

Na lokalnim izborima 2009. godine udružene nezavisne liste u Ladonji postale su druga politička snaga na istarskom poluotoku i najsnažnija i najkonstruktivnija opozicija. Na parlamentarnim izborima naša je lista prešla izborni prag no nije ušla u Sabor. Na neposredno završenim lokalnim izborima nismo ponovili rezultate prethodnih godina.

Skupština Ladonje zbog toga donijela je odluku o prestanku djelovanja. Vjerujemo da je naše djelovanje ostvarilo utjecaj na brojne projekte i ljude u Istri i Hrvatskoj koji će na principima otvorenosti i zajedništva moći, htjeti i znati osmisliti i stvoriti budućnost po svojoj mjeri i mjeri budućih naraštaja. Skupština Ladonje upućuje posebnu zahvalnost svima koji su u razdoblju od posljednjih osam godina doprinijeli ili dali podršku osmišljavanju, promicanju i realizaciji naših programskih načela. Vjerujemo da ideje traju i djeluju i onda kada organizacije prolaze'.