državni tajnik sad-a

Neću se baviti nevažnim stvarima, odgovorio je Tillerson na pitanje je li Trumpa nazvao 'debilom'

08.10.2017 u 10:49

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u subotu kako ima dobre odnose sa državnim tajnikom, ali i da bi Rex Tillerson mogao biti 'oštriji'

Trump je to izjavio novinarima u Bijeloj kući, ali nije pojasnio na što je točno mislio, prenio je Reuters. Tillerson je u srijedu na novinarskoj konferenciji, koju je održao nakon medijskih navoda o ozbiljnom neslaganju s predsjednikom Trumpom, izjavio kako "nikad nije razmišljao o ostavci".

"Nikad mi nije palo na pamet da odem. Imenovao me je predsjednik i bit ću ovdje sve dok predsjednik misli da mu mogu biti koristan u ostvarenju njegovih ciljeva", rekao je Tillerson u State Departmentu u Washingtonu.

  • +43
Američki predsjednik Donald Trump Izvor: Reuters / Autor: JONATHAN ERNST

NBC News izvijestio je u srijedu da je američki državni tajnik nazvao Trumpa "debilom" nakon ljetošnjeg sastanka u Pentagonu i ujedno zaprijetio ostavkom zbog nepremostivih razlika s predsjednikom. Odgovarajući nakon konferencije na pitanje je li Trumpa, kako je izvijestio NBC, nazvao debilom, Tillerson nije jasno demantirao: "Neću se baviti nevažnim stvarima ... time se samo želi unijeti podjela ... neću sudjelovati u podjeli ove administracije".

Trump je nakon toga na Twitteru napisao da bi se NBC News trebao ispričati za vijest koju su u cijelosti opovrgnuli Tillerson i potpredsjednik Mike Pence.