MINISTAR OREPIĆ

'Nećemo slati vojsku na granicu i postavljati žicu'

17.02.2016 u 13:35

Bionic
Reading

Nema potrebe za vojskom i žicom na granici. Imamo sposobnost samostalnog nadziranja zelene granice, kazao je nakon sjednice Vlade Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova, dodavši da su svi problemi koji se danas javljaju u migrantskoj krizi uglavnom vezani za profilaciju

Dodao je da Hrvatska nije uvela kvotu za prijem migranata i da nema većih problema, a što se tiče 154 migranta koje je Slovenija ovoga vikenda vratila u Hrvatsku, kazao je da se vraćanje javlja na dnevnoj bazi i da to nije ništa neuobičajeno.

'Svi problemi koji nastaju tiču se profilacije. Problem je i u prijevozu migranata od makedonske granice do Šida. Smatram da se tu može napredovati u smislu organiziranog prijevoza. S kolegama u Sloveniji ću nastojati riješiti probleme koji postoje i nije mi poznato da oni planiraju poslati vojsku na granicu', kazao je Orepić.

Nakon što je jučer raspisao nagradu od 20 tisuća kuna za onog tko da kvalitetne podatke o autorima svastike na Poljudu danas je dodao da policija čini sve kako bi riješila taj problem.

'Koliko ćemo uspjeti, vidjet ćemo. Prošlo je već dosta vremena i pokušat ćemo usmjeriti dodatne potencijale pa ćemo vidjeti. Vidjet ću sve je li problem kvalitetno obrađen. Nažalost, to je jedna od stvari ostalih od prethodnika, ali sve potencijale ćemo iskoristiti', zaključio je Orepić.