ŠVALJEK O SNIJEGU

'Ne znamo što nam vrijeme može pripremiti, ali pripravni smo za sve'

05.02.2015 u 18:38

Bionic
Reading

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek poručila je u četvrtak da je Grad Zagreb spreman za eventualne probleme sa snijegom, održan je sastanak Operativnog stožera Zimske službe i sve službe su pripravne

"Za danas je najavljeno nekih 15 do 20 centimetara snijega, ali veća količina snijega očekuje se tijekom noći i sutrašnjeg dana. Mi smo održali sastanak Operativnog stožera i sve službe su pripravne", poručila je Švaljek.

U gradskoj vlasti se nadaju da neće napadati prevelike količine snijega, ali spremni su za svaki slučaj, koliko god ga bude.

Švaljek je također istaknula da su se organizirali i za odvoz većih količina snijega. "S obzirom da se očekuju nešto niže temperature, kako se snijeg ne bi zaledio na cestama mi ćemo ga odvoziti preko vikenda tako da u novi radni tjedan krenemo bez ikakvih problema", rekla je.

Upitana može li obećati da će se u petak Zagrepčani moći voziti na posao svojim automobilima i da će sve funkcionirati, Švaljek je odgovorila kako dosta toga ovisi i o "višoj sili".

Ne znamo točno što nam vrijeme može pripremiti, ali pripravni smo za gotovo sve uvjete, ustvrdila je Švaljek.