STRAH OD SVINJSKE GRIPE

Ne žele odvesti stari papir iz zarazne bolnice

20.11.2009 u 09:17

Bionic
Reading

U zagrebačkoj zaraznoj bolnici šokirani su dopisom papirne industrije Pan. Ne žele više slati svoje zaposlene po stari papir u infektivnu kliniku zbog straha od svinjske gripe

'Danas smo imali dogovor za odvoz kutija s otpadnim papirom s vaše lokacije, ali, nažalost, zbog proglašenja epidemije tzv. svinjske gripe nismo u mogućnosti obaviti dogovoreno pražnjenje s obzirom da to podrazumijeva dulje zadržavanje na vašoj lokaciji.'

Tako je jučer Tvornica papira Zagreb, odnosno papirna industrija Pan, obavijestila Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević da namjerava zaštititi svoje zaposlene od svinjske gripe kao da je jedino mjesto u Hrvatskoj gdje postoji svinjska gripa infektivna klinika. Drugim riječima - dok traje gripa, ne treba im papir!

Ravnatelj Klinike prof. dr. Ante Beus kaže kako je neshvatljivo da se zaposlenici Pana boje doći čak i u prostor Uprave, gdje se papir prikuplja, a kamoli na odjele gdje liječnici i drugi djelatnici Klinike svakodnevno skrbe o oboljelima bez takvih dvojbi.

Prema dopisu (dok ne završi sezona gripe), zaposlenici Pana više neće pomoliti glavu u Kliniku, jer su očito uvjereni da opasnost od gripe vreba samo iz infektivne klinike. Da bude gore, u istom dopisu daju upute kako bi ipak mogli doći po papir, ali samo ako 'spremačice Klinike papir prebace u kontejner u dvorištu', po koji će onda valjda doći ratnim maskama opremljeni djelatnici Pana.

Nakon obustave prikupljanja papira infektivnoj bi mogli stići i drugi dopisi pa tako, primjerice, pokvari li im se nešto povezano sa strujom, možda Elektra ili neki drugi serviser također budu tražili strpljenje - dok ne prođe epidemija. Zaista je nevjerojatno da nakon svih informacija koje je javnost dobila o svinjskoj gripi postoji netko tko misli da će se razboljeti zakorači li u infektivnu. Zaboravljaju da po Zagrebu šeću tisuće prividno zdravih, ali zaraznih građana, piše Jutarnji.hr.