KOSOR NA VALU OPTIMIZMA

Ne treba nam MMF, možemo sami

08.09.2009 u 13:56

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor u pratnji ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete te potpredsjednika Sabora Ivana Jarnjaka održala je u ponedjeljak u Krapini u večernjim satima radnu sjednicu zatvorenu za javnost, u sklopu 'turneje' novog vodstva HDZ-a po svim stranačkim organizacijama

Premijerka i njezini suradnici izjavili su da se ne boje najavljenih sindikalnih štrajkova, kao ni prijevremenih izbora. Uvjereni su u uspjeh poduzetih reformi, a MMF ne žele 'jer možemo i sami', tim više jer je, tvrde, pad BDP-a na razini prosjeka EU.

'Mi možemo i moramo sami', rekla je Kosor obrušivši se na SDP 'jer ne znaju ništa drugo nego pozivati MMF'. 'To je operacija bez anestezije', dodao je Kalmeta jer bi, rekao je, došlo do rezanja svih plaća i mirovina, neselektivno za 20 posto.

'Mi to možemo sami, s anestezijom', zaključio je Kalmeta diskusiju nastavivši svoj diskurs u 'bolničkom' tonu. 'Ne bojimo se izbora, jer ako do njih i dođe, HDZ pobjeđuje', zaključili su premijerka i domaćini, stranačka Županijska organizacija i Gradski odbor Krapina, nastavivši nakon općih tema o lokalnim problemima i projektima, piše Jutarnji list.