policija u akciji

Nazvao 112 pa poručio: Želim napraviti pokolj kao u Pragu

24.12.2023 u 19:00

Bionic
Reading

Policija u Slovačkoj priopćila je da je uhitila muškarca koji je prijetio da će izvesti masakr sličan onom koji se u četvrtak dogodio u Pragu

Nakon što je 64-godišnjak u Žilini u Slovačkoj nazvao službu za postupanje u hitnim situacijama i ustvrdio da namjerava učiniti ono što se dogodilo u Pragu, zadržan je i sada se suočava s kaznenim progonom za širenje opće uzbune, za što je zapriječena maksimalna kazna od dvije godine zatvora, javlja BBC.

Slovačka policija kaže da je muškarac koji je zatočen nazvao hitnu službu iste večeri i rekao da želi nabaviti pištolj kako bi izvršio sličan masakr.

U Češkoj je još jedan muškarac uhićen nakon što je prijetio ubojstvom preživjelim članovima obitelji napadača. Policija je rekla da je pronašla legalno držano oružje u njegovu domu u regiji Vysocina jugoistočno od Praga.

U petak navečer policajci su pozvani u selo u zapadnoj regiji Plzen nakon što je muškarac prijetio da će pucati svojim susjedima. Uhićen je, ali je utvrđeno da je pijan i nenaoružan.

Podsjetimo, student je pucao na sveučilištu u Pragu, ubivši 14 ljudi, a češka policija je također imala niz uhićenja nakon masakra.

  • +3
Dan žalosti u Pragu Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK