sumnjiči ih se za primanje i davanje mita

Nastavljaju se uhićenja u Zagrebu: Jutros uhićeno osam poduzetnika i dvoje zaposlenika Grada Zagreba; među njima Bandićev rođak, ali i suprug bivše misice

01.07.2021 u 08:35

Bionic
Reading

Jučer započeta akcija Uskoka i DORH-a nastavlja se i danas. Jutros je uhićeno najmanje deset osoba, od čega osam poduzetnika i dvoje zaposlenika Grada Zagreba

Sumnjiči ih se za davanje, odnosno primanje mita, javlja N1. Neslužbeno, među jutros uhićenima je Zdravko Čabraja. On je član gradskog odbora Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365. Jutarnji list neslužbeno doznaje da je jedan od uhićenih poduzetnika i građevinar Ivan Papić, muž bivše Miss sporta Stefany Hohnjec. Među uhićenima je i Krešimir Huzjan, što je također Jutarnjem listu potvrdio njegov odvjetnik Šime Matak.

  • +2
Privođenje osumnjičenih u prostorije USKOK-a Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Među uhićenima je prema neslužbenim informacijama i jedan rođak Milana Bandića. Neslužbeno, uhićen je i pomoćnik pročelnika za provedbu komunalnih aktivnosti i održavanje infrastrukture i objekata mjesne samouprave, Darko Barun te arhitektica Sanja Borisavljević.

U srijedu su, podsjetimo, u Zagrebu provedene tri akcije uhićenja i pretresa. Iako akcije nisu izravno povezane, imaju jednu zajedničku sponu – Milana Bandića. U tim su akcijama uhićeni Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a, Milan Lončarić, vlasnik TEŽ-a, Zdravko Krajina i Velimir Žaja, vozači Milana Bandića, Andrea Šulentić, bivša šefica Stručne službe zagrebačkog gradonačelnika, Jelena Čeklić, bivša članica Povjerenstva za davanje u zakup javnih površina, poduzetnik Denis Mohenski, poznat pod nadimkom "kralj Adventa", te Ana Stavljenić-Rukavina, bivša bliska suradnica Milana Bandića.

USKOK je u srijedu popodne počeo ispitivati uhićene, sve je trajalo do dugo u noć, a nastavilo se i danas. Prva je u prostorijama USKOK-a u Vlaškoj 116 ispitana Jelena Čeklić, bivša članica Povjerenstva za davanje u zakup javnih površina. N1 televizija izvijestila je kako je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić jutros ispitan u USKOK-u, nakon što je noć proveo u pritvorskoj jedinici na Oranicama, te da je u kratkoj obrani odbacio sve što mu se stavlja na teret. ratko je iznio svoju obranu, odbacivši sve što mu se stavlja na teret.Osim toga očekuje se i da će tijekom dana USKOK objaviti detalje o akcijama.

  • +41
Privođenje Kazimira Bačića Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX