sve veće brojke

Gotovo polovica novozaraženih u Hrvatskoj danas dolazi iz Zadarske županije. Od 42 slučaja, šest ih se zarazilo na proslavama krizmi

26.06.2021 u 12:57

Bionic
Reading

Nastavlja se nepovoljna situacija u Zadarskoj županiji, koja u subotu bilježi gotovo 50 posto od ukupnog broja novozaraženih u Hrvatskoj.

U Zadarskoj županiji 42 su novozaražene osobe koronavirusom, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite, a prenosi Zadarski.hr. To je gotovo 50 posto od ukupnog broja novozaraženih u Republici Hrvatskoj, koji danas iznosi 86, čime se nastavlja rast udjela novozaraženih iz Zadarske županije u ukupnom broju, koji je jučer iznosio 33,9 posto, a danas je 48,8 posto.

Izolaciju provode na području gradova Zadar (29), Nin (2), te općina Galovac (3), Pašman (3), Poličnik (2), Ražanac (1), Sv. Filip i Jakov (1) te Škabrnja (1). Uglavnom je riječ o kontaktima prethodno oboljelih osoba, a šest ih je povezano s proslavama krizmi.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 370 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 650 stanovnika, a trenutno je 207 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti na području Zadarske županije. Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je deset pacijenata, a nitko nije na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su dva kršenja mjere samoizolacije.